İNSANCA, PEK İNSANCA-ÖĞRENCE

İNSANCA, PEK İNSANCA-ÖĞRENCE

10.11.2021 258

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Pınar MAŞEROĞLU'nun yürüttüğü ve 8 öğrencimizin katılım gösterdiği projemiz ulusal destek servisi tarafından onaylanarak faaliyetlerine başladı. Türkiye'nin farklı illerinden 40 okul ve Azerbaycan'dan 3 okulun katılımıyla proje uluslararası olarak yürütülecektir.

Projenin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında hedefi  "ÖĞRENCE" adı altında yeni ve güncel öğrenme-öğretme yaklaşımlarını okul öncesi düzeyden başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde derinlemesine olarak derslerde öğrencilerle birlikte uygulamak olacak.

  Amacımız: Çocukların öğrenme ortamlarını geliştirmek, yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, eleştirel ve özgürce düşünmelerini teşvik etmek ve öğrendikleri bilgiler ile günlük yaşam becerileri arasında anlamlı bağlantılar kurmalarına yardımcı olmak olmalıdır. Başka bir deyişle, insan ve doğa hakkında gerçek kazanımlar (yardım etmek, iyilik yapmak, hoşgörü göstermek, sevmek, saygı göstermek, ağaç dikmek, çevreyi korumak, bazı toplumsal konularda farkındalık yaratmak gibi) edinmelerini sağlamalıyız. Bunun yanı sıra düşünce ve muhakeme gücüne sahip, kendi öz hikâyelerini yazabilen çocuklar yetiştirebilmeliyiz. Her şey 'hayatın içinde olan' ve 'yaşayan' çocuklar için...Çocuklar başarı kaygısı ile yaşadığı topluma ve kendilerine yabancılaştırılmamalıdır.  "Her çocuk eşsiz ve özeldir. İnsan 'anlam'dan yoksun bırakılamaz ve birbirinin aynısı olan iki insan bulunmaz. Bütün ortalamalar yalandır. Hiç kimse gerçekte rakamlara ve grafiklere sığmaz.

10-11-202110-11-2021